Krém z fazolových lusků se šalvějí
50 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůPórek
- 6gramůŠalvěj čerstvá
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lusky omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Necháme okapat.
- 2Cibuli a pórek oloupeme, pórek dobře omyjeme a pokrájíme obojí na drobné kousky.
- 3Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli s pórkem. Přidáme lusky.
- 4Zalijeme 1 500 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 35 minut.
- 5Uvařené lusky vyjmeme, rozmixujeme a kaši nalijeme zpět do polévky.
- 6Přimícháme nasekanou šalvěj a vaříme 5 minut.
- 7Před podáváním ještě zahustíme rozšlehaným žloutkem a smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.