Krém z fazolových lusků se šalvějí

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lusky omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Necháme okapat.
  • 2
    Cibuli a pórek oloupeme, pórek dobře omyjeme a pokrájíme obojí na drobné kousky.
  • 3
    Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli s pórkem. Přidáme lusky.
  • 4
    Zalijeme 1 500 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 35 minut.
  • 5
    Uvařené lusky vyjmeme, rozmixujeme a kaši nalijeme zpět do polévky.
  • 6
    Přimícháme nasekanou šalvěj a vaříme 5 minut.
  • 7
    Před podáváním ještě zahustíme rozšlehaným žloutkem a smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.