Krém z kuřecích jater
40 min.
Ingredience
- 200gramůJátra kuřecí
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaJalovec
- 125mililitrůVíno červené
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCitronová kůra
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKapary
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme nadrobno, spolu s bobkovým listem a jalovcem je vložíme do mísy. Zalijeme vínem, necháme asi 2 hodiny marinovat.
- 2Oloupanou cibuli a mrkev najemno nakrájíme, očištěný řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.
- 3V pánvi rozehřejeme olivový olej s 20 g másla, přidáme zeleninu a chvíli podusíme. Potom přidáme okapaná a osušená játra, vmícháme rajčatový protlak se scezeným vínem a vše podusíme 10 minut.
- 4Játra a zeleninu osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou a necháme částečně vychladnout. Přidáme nasekanou petrželku, kapary, směs rozmixujeme v mixeru. Nakonec vmícháme zbylé máslo.
- 5Krém můžeme podávat na opečených plátcích bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.