Krém ze srnčího masa
90 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 200gramůSrnčí plec
- 150gramůZelenina kořenová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
697 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Zvolna vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme.
- 2Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné nádoby. V páře uvaříme vaječnou sedlinu.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme špetkou muškátu, zalijeme mlékem a vývarem, rozšleháme a povaříme asi 30 minut.
- 4Potom polévku přecedíme a vkládáme do ní na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu, kořenovou zeleninu a maso. (Můžeme přidat i vařenou rýži a hrášek). Nakonec podle chuti osolíme a přidáme nakrájenou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.