Křemenáče po francouzsku
35 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 4kusyCibule
- 1kusČesnek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 125gramůŠunka dušená
- 1kusSalát hlávkový
- 3gramyPepř černý mletý
- 6mililitrůOlej rostlinný
- 3gramySůl
- 0,5kilogramKřemenáče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Křemenáče řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata povaříme ve vařící vodě a zbavíme je slupek i semen, dužinu nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousíčky.
- 3V pánvi hřejeme máslo s olejem dokud nezpění. Přidáme houby a dusíme je 3 minuty, potom přidáme cibuli a prolisovaný česnek.
- 4Směs podusíme 10 minut.
- 5Nakrájíme šunku na drobně kostičky a osmahneme je v jiné pánvi. Přidáme kostičky rajčete a řádně prohřejeme. Směs v druhé pánvi osolíme a opepříme.
- 6Směs s křemenáči přendáme ke směsi se šunkou a rajčaty a řádně promícháme. Listy salátu propereme, necháme odkapat a rozložíme po listu do každé misky.
- 7Na salát vysypeme směs, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.