Křemenáče po francouzsku

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křemenáče řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata povaříme ve vařící vodě a zbavíme je slupek i semen, dužinu nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousíčky.
  • 3
    V pánvi hřejeme máslo s olejem dokud nezpění. Přidáme houby a dusíme je 3 minuty, potom přidáme cibuli a prolisovaný česnek.
  • 4
    Směs podusíme 10 minut.
  • 5
    Nakrájíme šunku na drobně kostičky a osmahneme je v jiné pánvi. Přidáme kostičky rajčete a řádně prohřejeme. Směs v druhé pánvi osolíme a opepříme.
  • 6
    Směs s křemenáči přendáme ke směsi se šunkou a rajčaty a řádně promícháme. Listy salátu propereme, necháme odkapat a rozložíme po listu do každé misky.
  • 7
    Na salát vysypeme směs, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.