Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami
50 min.
Ingredience
- 400gramůKřemenáče
- 150gramůSýr Čedar
- 0,5lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePaprikový protlak
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1decilitrBujón zeleninový
- 2decilitrySmetana sladká 12%
- 200gramůHrášek
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Křemenáče očistíme, omyjeme a rozkrájíme na silnější plátky, malé plodnice jen rozpůlíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Omyté lístky bazalky odložíme na ozdobu.
- 2V pánvi zahřejeme olej na středně vysokou teplotu a houby restujeme. Přidáme cibuli, česnek, paprikový pikantní krém. Promícháme a smažíme asi 1-2 minuty, do doby až změkne cibule. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme zeleninový bujon a vaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, mražený zelený hrášek a pomalu vaříme asi 3 minuty. Nakonec zamícháme petrželovou nať.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny ve tvaru motýlků - Farfalle. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou (1.5 lžičky) vodu k varu. Těstoviny vaříme podle návodu, musí být pevné na skus. Uvařené těstoviny scedíme, pak je dáme do hrnce s omáčkou.
- 4Promícháme, vše přeložíme do velké mísy, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.