Krémová chřestová polévka s krevetami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oškrábeme, konce odlomíme a povaříme je v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a vyhodíme. Ve scezeném vývaru povaříme asi 12-15 minut na menší špalíčky nakrájený zbylý chřest. Hlavičky chřestu vyjmeme, několik z nich odložíme stranou a zbytek rozmixujeme.
  • 2
    Do polévky vmícháme smetanu, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Žloutky rozmícháme s trochou polévky a vmícháme do hrnce, přidáme chřest a krevety, prohřejeme, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.