Krémová cibulačka s česnekem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vyšším, nejlépe 2litrovém kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem, ve kterém restujeme 20 minut na větší kousky nakrájenou cibuli. Potom přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené stroužky česneku. Cibuli s česnekem restujeme zvolna ještě 10 minut tak, aby směs nezhnědla, nezhořkla a neztratila svou vůni.
  • 2
    Po orestování cibule s česnekem směs zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a osmažíme. Tím vytvoříme cibulovo-česnekovou jíšku. Do této jíšky přidáme horký vývar a přibližně dalších 30 minut na mírném ohni povaříme.
  • 3
    Uvařenou cibulovou polévku můžeme rozmixovat, přilejeme trochu sladké smetany nebo šlehačky, osolíme a opepříme.
  • 4
    Podáváme s osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem, bílým pečivem nebo krutony. Můžeme přidat nakrájenou zelenou nať, jarní cibulky a špetku sladké nebo pálivé červené papriky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.