Krémová cibulačka s česnekem
70 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1litrHovězí vývar základní
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramySůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 3lžíceOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve vyšším, nejlépe 2litrovém kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem, ve kterém restujeme 20 minut na větší kousky nakrájenou cibuli. Potom přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené stroužky česneku. Cibuli s česnekem restujeme zvolna ještě 10 minut tak, aby směs nezhnědla, nezhořkla a neztratila svou vůni.
- 2Po orestování cibule s česnekem směs zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a osmažíme. Tím vytvoříme cibulovo-česnekovou jíšku. Do této jíšky přidáme horký vývar a přibližně dalších 30 minut na mírném ohni povaříme.
- 3Uvařenou cibulovou polévku můžeme rozmixovat, přilejeme trochu sladké smetany nebo šlehačky, osolíme a opepříme.
- 4Podáváme s osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem, bílým pečivem nebo krutony. Můžeme přidat nakrájenou zelenou nať, jarní cibulky a špetku sladké nebo pálivé červené papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.