Krémová cibulová polévka se skopovým masem
55 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso přední
- 2,5litryVoda pitná
- 4kusyCibule
- 2kusyPórek
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaVegeta
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké. Pěnu na povrchu sbíráme.
- 2Oloupeme cibuli, omyjeme pórek a zeleninu nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku potom ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
- 3Polévku podáváme horkou a před podáváním posypeme jemně nasekanou omytou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.