Krémová drůbeží polévka se špagetami

165 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousky masa z kuřete a z perličky dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku přivedeme k varu, přidáme do ní cibuli, celý pepř, hřebíček, muškátový květ a vaříme 2 hodiny na mírném ohni, až se tekutina vyvaří o třetinu.
  • 2
    Polévku přecedíme, maso vybereme, odstraníme případné kosti z kuřete nebo perličky. Vývar i maso vložíme do jiného hrnce, přilijeme smetanu ke šlehání a polévku pomalu přivedeme k varu. Z másla a mouky umícháme na mírném ohni světlou jíšku, postupně ji rozředíme vývarem a vzniklou kaší zahustíme polévku. Přivedeme k varu, krátce vaříme, těsně před podáváním vložíme zvlášť uvařené špagety a důkladně prohřejeme.
  • 3
    Hotovou polévku rozdělíme do mísy nebo talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.