Krémová drůbeží polévka se špagetami
165 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10gramůPetržel - nať
- 500gramůKuřecí maso vařené
- 500gramůHovězí maso zadní
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůHřebíček mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 120gramůŠpagety, Makarony
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kousky masa z kuřete a z perličky dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku přivedeme k varu, přidáme do ní cibuli, celý pepř, hřebíček, muškátový květ a vaříme 2 hodiny na mírném ohni, až se tekutina vyvaří o třetinu.
- 2Polévku přecedíme, maso vybereme, odstraníme případné kosti z kuřete nebo perličky. Vývar i maso vložíme do jiného hrnce, přilijeme smetanu ke šlehání a polévku pomalu přivedeme k varu. Z másla a mouky umícháme na mírném ohni světlou jíšku, postupně ji rozředíme vývarem a vzniklou kaší zahustíme polévku. Přivedeme k varu, krátce vaříme, těsně před podáváním vložíme zvlášť uvařené špagety a důkladně prohřejeme.
- 3Hotovou polévku rozdělíme do mísy nebo talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.