Krémová kukuřičná polévka
35 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 80gramůSýr kozí
- 1lžíceOlej olivový
- 8kusůKukuřice cukrová
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 4plátkyChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1261 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
25 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
22 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Kukuřičné klasy bez listů uvaříme doměkka.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Plátky chleba rozválíme válečkem a vytvarujeme do obloučku. Ohneme přes ohnivzdorný hrneček a opečeme dozlatova. Necháme vychladnout.
- 4Zrníčka kukuřice oddělíme od klasu, rozmixujeme s vývarem a smetanou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej a směs na něm několik minut pomalu provaříme.
- 5Polévku rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou, kozím sýrem a topinkou.
- 6Můžeme servírovat teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.