Krémová kukuřičná polévka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1261 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
25 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
22 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kukuřičné klasy bez listů uvaříme doměkka.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    Plátky chleba rozválíme válečkem a vytvarujeme do obloučku. Ohneme přes ohnivzdorný hrneček a opečeme dozlatova. Necháme vychladnout.
  • 4
    Zrníčka kukuřice oddělíme od klasu, rozmixujeme s vývarem a smetanou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej a směs na něm několik minut pomalu provaříme.
  • 5
    Polévku rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou, kozím sýrem a topinkou.
  • 6
    Můžeme servírovat teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.