Krémová kukuřičná polévka s olivami

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilovanou kukuřici slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a v hrnci na rozehřátém másle osmahneme, přidáme k ní 2/3 kukuřice, zalijeme vývarem a na mírném ohni pod pokličkou 10 minut vaříme. Uvařenou kukuřici rozmixujeme, vmícháme smetanu, necháme přejít varem, pak přisypeme zbylou kukuřici, dochutíme citronovu šťávou, paprikou, pepřem a solí, promícháme a prohřejeme.
  • 3
    V talíři polévku doplníme olivami, které jsme vypeckovali a nakrájeli kousky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.