Krémová květáková polévka se smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme je a necháme okapat. Košťál nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a krátce povaříme. Po chvíli přidáme nakrájený košťál, růžičky květáku (asi 8 růžiček uvaříme zvlášť v osolené vodě) a vaříme doměkka. Polévku povaříme, rozmixujeme, přisolíme, okořeníme a přivedeme k varu.
  • 3
    Smetanu rozšleháme se žloutky, vlijeme do polévky a jen přihřejeme.
  • 4
    Nakonec do polévky přidáme zvlášť uvařené růžičky květáku a nasekanou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.