Krémová lososová polévka

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odkrojky z lososa omyjeme a společně s rozčtvrcenou cibulí, bobkovým listem, solí a několika zrnky bílého pepře dáme do hrnce s vroucí vodou a 30 minut vaříme. Vývar procedíme do hrnce, přidáme čerstvého lososa a na mírném teple necháme přikryté 12-15 minut táhnout.
  • 2
    Rybu vyjmeme, zbavíme kůže a kostí a natrháme na kousky. Vývar procedíme, odměříme 375 ml, v hrnci rozpustíme máslo, osmahneme mouku a postupně příléváme rybí vývar. Vmícháme smetanu. Ochutíme solí, pepřem, šafránem a citrónovou šťávou a necháme přejít varem. Poté polévku odstavíme.
  • 3
    Do polévky vložíme kousky vařeného lososa, polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme proužky uzeného lososa a kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.