Krémová polévka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1litrMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
593 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli i jarní cibulku, poté přilijeme mléko a necháme 10 minut povařit. Rozmícháme v hrnečku mouku s vodou a zahustíme polévku.
- 2Poté přidáme do polévky ocet, sůl a pepř.
- 3Před koncem vmícháme do polévky zakysanou smetanu, rozklepneme vejce a vaříme 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.