Krémová polévka cuketová
50 min.
Ingredience
- 500gramůCuketa
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 140gramůPstruh uzený
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cukety omyjeme a překrojíme podélně na poloviny. Jednu polovičku z každé cukety si zatím odložíme stranou, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a obojí nasekáme nadrobno. Uzeného pstruha rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu zatím odložíme stranou, druhou nakrájíme na malé kousky.
- 2Připravíme si hrnec, do kterého vložíme máslo a lžíci olivového oleje a zahřejeme. Vhodíme do hrnce nadrobno nasekanou šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přihodíme na kostičky nakrájené cukety a kousky uzeného pstruha. Dusíme asi 5 minut, poté přilijeme masový vývar a bílé víno. Lehce osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 20 minut vařit.
- 3Mezitím na kostičky pokrájíme zbytek cuket. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cuketové kostičky na ni vhodíme. Opečeme je.
- 4Odloženou polovinu pstruha také nasekáme na kostičky. Připravíme si smetanu a ušleháme ji.
- 5Uvařenou polévku v hrnci rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a ještě ji po mixování přecedíme přes jemné sítko. Potom ji znovu zahřejeme na plotně, vlijeme ušlehanou smetanu a promícháme.
- 6Servírujeme v hlubokých talířích, těsně před podáváním vsypeme opečené cuketové kostičky a kousky uzeného pstruha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.