Krémová polévka cuketová

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety omyjeme a překrojíme podélně na poloviny. Jednu polovičku z každé cukety si zatím odložíme stranou, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a obojí nasekáme nadrobno. Uzeného pstruha rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu zatím odložíme stranou, druhou nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Připravíme si hrnec, do kterého vložíme máslo a lžíci olivového oleje a zahřejeme. Vhodíme do hrnce nadrobno nasekanou šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přihodíme na kostičky nakrájené cukety a kousky uzeného pstruha. Dusíme asi 5 minut, poté přilijeme masový vývar a bílé víno. Lehce osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 20 minut vařit.
  • 3
    Mezitím na kostičky pokrájíme zbytek cuket. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cuketové kostičky na ni vhodíme. Opečeme je.
  • 4
    Odloženou polovinu pstruha také nasekáme na kostičky. Připravíme si smetanu a ušleháme ji.
  • 5
    Uvařenou polévku v hrnci rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a ještě ji po mixování přecedíme přes jemné sítko. Potom ji znovu zahřejeme na plotně, vlijeme ušlehanou smetanu a promícháme.
  • 6
    Servírujeme v hlubokých talířích, těsně před podáváním vsypeme opečené cuketové kostičky a kousky uzeného pstruha.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.