Krémová polévka se sýrem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
691 mg
Cukr
833 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji s mlékem, zředíme vývarem a osolíme.
  • 2
    Přidáme nakrájenou cibuli, celer, opepříme a vaříme asi 30 minut. Necháme částečně vychladnout.
  • 3
    V polévce rozšleháme čedar a žloutky a zvolna ohříváme, aby se sýr roztavil.
  • 4
    Z bílků ušleháme pevný sníh, osolíme a polovinu vmícháme do polévky. Zbylý sníh vložíme do polévkové mísy a přidáme nasekanou petrželovou nať. Sníh utvoří na polévce pěnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 13. 5. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Výborná, doporučuji!