Krémová polévka se sýrem
55 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 40gramůCeler bulvový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Čedar - tavený
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,25litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
691 mg
Cukr
833 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji s mlékem, zředíme vývarem a osolíme.
- 2Přidáme nakrájenou cibuli, celer, opepříme a vaříme asi 30 minut. Necháme částečně vychladnout.
- 3V polévce rozšleháme čedar a žloutky a zvolna ohříváme, aby se sýr roztavil.
- 4Z bílků ušleháme pevný sníh, osolíme a polovinu vmícháme do polévky. Zbylý sníh vložíme do polévkové mísy a přidáme nasekanou petrželovou nať. Sníh utvoří na polévce pěnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 13. 5. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Výborná, doporučuji!