Krémová polévka se zelím

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí odstraníme košťál, zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar uvedeme do varu a vaříme v něm brambory a 2/3 nakrájeného zelí asi 20 minut.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém másle krátce podusíme zbylé zelí.
  • 3
    Brambory se zelím rozmixujeme ve vývaru, vmícháme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme kmín, sherry a polévku ještě prošleháme.
  • 4
    Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme dušeným zelím a omytou řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.