Krémová polévka se zelím
50 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžíceŘeřicha
- 2lžíceSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme košťál, zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zeleninový vývar uvedeme do varu a vaříme v něm brambory a 2/3 nakrájeného zelí asi 20 minut.
- 2V pánvi na rozehřátém másle krátce podusíme zbylé zelí.
- 3Brambory se zelím rozmixujeme ve vývaru, vmícháme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme kmín, sherry a polévku ještě prošleháme.
- 4Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme dušeným zelím a omytou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.