Krémová polévka z čekankových puků

40 min.
Belgie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekankové puky omyjeme pod tekoucí vodou a podélně je rozkrájíme na větší kusy. Při krájení odstraníme vnitřky puku a spodní konce listů. Omyjeme bylinky, necháme je okapat a nasekáme je nadrobno.
  • 2
    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, ze slaniny odkrojíme kůži i nadbytečný tuk a krájíme na malé kostičky.
  • 3
    Ve velkém kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme slaninu i cibuli a opékáme, až cibule zesklovatí. Nesmí však začít hnědnout.
  • 4
    Zaprášíme hladkou moukou a minutu mícháme. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou čekanku a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, poté přilijeme smetanu a povaříme dalších 5 minut.
  • 5
    Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, přidáme bylinky, citrónovou šťávu a ještě mírně prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.