Krémová polévka z čekankových puků
40 min.
Ingredience
- 575gramůČekanka
- 1kusCibule
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 750mililitrůZeleninový vývar
- 200mililitrůŠlehačka
- 50gramůKopr
- 30gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čekankové puky omyjeme pod tekoucí vodou a podélně je rozkrájíme na větší kusy. Při krájení odstraníme vnitřky puku a spodní konce listů. Omyjeme bylinky, necháme je okapat a nasekáme je nadrobno.
- 2Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, ze slaniny odkrojíme kůži i nadbytečný tuk a krájíme na malé kostičky.
- 3Ve velkém kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme slaninu i cibuli a opékáme, až cibule zesklovatí. Nesmí však začít hnědnout.
- 4Zaprášíme hladkou moukou a minutu mícháme. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou čekanku a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, poté přilijeme smetanu a povaříme dalších 5 minut.
- 5Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, přidáme bylinky, citrónovou šťávu a ještě mírně prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.