Krémová polévka z červené řepy s jablky
135 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 250mililitrůSirup Golden
- 1lžíceVegeta
- 1lžíceKřen nakládaný
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOcet vinný
- 2špetkyCukr krupice
- 2kusyJablka
- 1kusKopr čerstvý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do vody namočíme na 10 minut řepu. Poté ji očistíme, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a kmínem a vaříme 40 minut. Jakmile je řepa uvařená, vodu slijeme, řepu opláchneme, oloupeme a necháme vychladnout. Jednu řepu nakrájíme na kostičky a zbylou nakrájíme drobně.
- 2Obě jablka omyjeme, jedno oloupeme, nastrouháme a druhé i se slupkou nakrájíme na kostky. Obě zakapeme citronovou šťávou a dáme stranou. Půl litru vody s jablečnou šťávou a vegetou uvedeme do varu, vložíme nakrájenou řepu, nastrouhané jablko a vaříme 5 minut.
- 3Křen rozmícháme ve smetaně s nasekanou pažitkou a polévku rozmixujeme. Přidáme ocet, cukr, sůl a pepř. Ochutíme tak, aby byla polévka mírně nakyslá. Vše chvíli povaříme.
- 4Do každého talíře dáme lžičku smetany s křenem, zalijeme horkou polévkou a nakrájenou řepou, jablkem a koprem. Dle chuti můžeme přidat i trošku chilli koření. Polévku lze i zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.