Krémová polévka z křemenáčů
50 min.
Ingredience
- 300gramůHouby čerstvé
- 120gramůŽampiony - sterilované
- 80gramůCibule
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůCréme fraiche
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůPažitka
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křemenáče očistíme a nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme houby, hrnec zakryjeme a podusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut. Hrnec odkryjeme, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, povaříme 15 minut a rozmixujeme. Do polévky přimícháme plátky nakládaných žampionů, prohřejeme a odstavíme. Již mimo oheň přidáme créme fraiche, dobře promícháme a podáváme. Polévku v talířích posypeme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.