Krémová polévka z kuřecích jater

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná kuřecí játra spolu s omytým květákem uvaříme v 1 l osolené vody doměkka.
  • 2
    Po 15 minutách varu odebereme z květáku několik růžiček a dáme je stranou.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z jater a květáku, opepříme a okořeníme muškátem.
  • 4
    Do polévky prolisujeme měkká játra a uvařený květák a polévku přecedíme na odebrané růžičky. Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem a polévku ochutíme polévkovým kořením a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.