Krémová polévka z kuřecích jater
45 min.
Ingredience
- 100gramůJátra kuřecí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPolévkové koření
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěná kuřecí játra spolu s omytým květákem uvaříme v 1 l osolené vody doměkka.
- 2Po 15 minutách varu odebereme z květáku několik růžiček a dáme je stranou.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z jater a květáku, opepříme a okořeníme muškátem.
- 4Do polévky prolisujeme měkká játra a uvařený květák a polévku přecedíme na odebrané růžičky. Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem a polévku ochutíme polévkovým kořením a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.