Krémová polévka z květáku

70 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 4 minuty.
  • 2
    Květák dáme do hrnce, zalijeme vývarem, 400 ml mléka a vaříme 25 minut. Osolíme a opepříme. Vařený květák rozmixujeme do hladkého pyré.
  • 3
    Toustový chleba natrháme na menší kousky, zalijeme zbytkem mléka, vmícháme rozšlehané vejce, sekanou pažitku. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek.
  • 4
    Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme 3 minuty ve vroucí vodě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.