Krémová polévka z květáku
70 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 450mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyChléb toastový
- 1kusVejce slepičí
- 6gramůPažitka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1000gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 4 minuty.
- 2Květák dáme do hrnce, zalijeme vývarem, 400 ml mléka a vaříme 25 minut. Osolíme a opepříme. Vařený květák rozmixujeme do hladkého pyré.
- 3Toustový chleba natrháme na menší kousky, zalijeme zbytkem mléka, vmícháme rozšlehané vejce, sekanou pažitku. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek.
- 4Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme 3 minuty ve vroucí vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.