Krémová polévka z mořského ďasa
40 min.
Ingredience
- 10gramůBazalka
- 700gramůMořský ďas
- 200gramůCuketa
- 200gramůRajčata
- 50gramůŠalotka
- 10gramůEstragon
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůOlej olivový
- 1litrVývar rybí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a pokrájejíme ji. Pórek pokrájíme.
- 2Pokrájíme rybí maso na kostičky, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Nasekáme papričku. Ve vařící vodě ve velkém hrnci spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do hrnce a pak hrubě nasekáme.
- 3Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Omyjeme bazalku, petrželku a estragon, nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej a smažíme na něm krátce na živém plameni pokrájené ryby a cukety, aby se trochu zbarvily. Přidáme papričku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, přilijeme víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme rajčata a rybí vývar a vaříme vše 5 minut na mírném plameni. Posypeme nasekanými bylinkami a nasekanou šalotkou. Hotový pokrm podáváme horký. Můžeme k němu podávat též opečené kostičky chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.