Krémová polévka z pangasiuse

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
352 mg
Cukr
334 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rybu pokrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm šalotku a rybu. Občas zamícháme, aby se ryba nepřichytila ke dnu. Smažíme 5 minut, poté podlijeme vývarem.
  • 2
    Z rozpáleného másla a mouky usmažíme jíšku, smažíme 2 minuty za pečlivého míchání. Přilijeme 240 ml vody, osolíme a opepříme. Směs nalijeme k polévce. Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut. Pak polévku odstavíme a vmícháme rozšlehaný žloutek. Dochutíme citronovou šťávou.
  • 3
    Petrželku nasekáme a jednotlivé porce jí ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.