Krémová polévka z pangasiuse
50 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 60gramůŠalotka
- 200gramůPangasius - filety
- 750mililitrůVývar rybí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4gramyPetržel - nať
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 240mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
352 mg
Cukr
334 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rybu pokrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm šalotku a rybu. Občas zamícháme, aby se ryba nepřichytila ke dnu. Smažíme 5 minut, poté podlijeme vývarem.
- 2Z rozpáleného másla a mouky usmažíme jíšku, smažíme 2 minuty za pečlivého míchání. Přilijeme 240 ml vody, osolíme a opepříme. Směs nalijeme k polévce. Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut. Pak polévku odstavíme a vmícháme rozšlehaný žloutek. Dochutíme citronovou šťávou.
- 3Petrželku nasekáme a jednotlivé porce jí ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.