Krémová polévka z pečených kaštanů
60 min.
Ingredience
- 200gramůKaštany jedlé pečené
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCeler řapíkatý
- 1litrVývar drůbeží
- 2plátkyZázvor celý
- 40mililitrůSherry brandy
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujeme, aby cibule zůstala světlá. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, oloupaný čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany. Vše ještě orestujeme, zalijeme kuřecím vývarem a přilijeme i trochu brandy. Povaříme 30 až 35 minut.
- 2Vše potom rozmixujeme a po rozmixování ještě propasírujeme přes jemný cedník.
- 3Nakonec polévku osolíme, opepříme a zjemníme šlehačkou. Pokud je příliš hustá, přilijeme ještě trochu vývaru. Polévku ozdobíme snítkami čerstvého rozmarýnu a můžeme doplnit několika plátky kaštanů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.