Krémová polévka ze slávek
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůMušle slávky
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2decilitryVíno bílé
- 200gramůSmetana na vaření
- 0,5litrVývar rybí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4krajíceChléb konzumní
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
731 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Slávky opláchneme, vložíme do vařící vody přibližně na 5 minut, uvařené scedíme, necháme vychladnout a vyndáme je z mušlí.
- 2V hrnci roztopíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, všechny suroviny orestujeme, zalijeme vínem, povaříme do vypaření vína, osolíme, opepříme, vlijeme vývar, povaříme, zalijeme smetanou, za stálého míchání přivedeme k varu a horkou polévku mixérem rozmixujeme. Do rozmixované polévky přimícháme drobně nasekanou petrželku.
- 3Polévku porcujeme na hluboké talíře, vedle do malé misky přidáme krutony.
- 4Krajíce chleba nakrájíme na kostky, v pánvi rozpálíme olej a na něm kostky chleba opečeme, tak připravíme krutony do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.