Krémová polévka ze slávek

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
731 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Slávky opláchneme, vložíme do vařící vody přibližně na 5 minut, uvařené scedíme, necháme vychladnout a vyndáme je z mušlí.
  • 2
    V hrnci roztopíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, všechny suroviny orestujeme, zalijeme vínem, povaříme do vypaření vína, osolíme, opepříme, vlijeme vývar, povaříme, zalijeme smetanou, za stálého míchání přivedeme k varu a horkou polévku mixérem rozmixujeme. Do rozmixované polévky přimícháme drobně nasekanou petrželku.
  • 3
    Polévku porcujeme na hluboké talíře, vedle do malé misky přidáme krutony.
  • 4
    Krajíce chleba nakrájíme na kostky, v pánvi rozpálíme olej a na něm kostky chleba opečeme, tak připravíme krutony do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.