Krémová pórková polévka s bramborami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný pórek a oloupané brambory nakrájíme na kostičky, osmažíme na 40g rozehřátého másla a pod pokličkou dusíme 5 minut. Potom zalijeme vařící vodou, přidáme bujón, sůl, pepř a vaříme do měkka.
  • 2
    Uvařenou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, přilijeme mléko a přivedeme k varu.
  • 3
    Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.