Krémová rajská polévka
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1litrVývar slepičí
- 6kusůRajčata
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusMrkev kořen
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyŽemle tuková
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Housky nakrájíme na kostičky a opečeme v pánvi asi na jedné lžíci másla.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme nahrubo, rajčata spaříme a oloupáme, zbavíme semínek a nakrájíme na hrubší kousky.
- 3Ve větším kastrole rozehřejeme zbylé máslo, přidáme cibuli a mrkev a opečeme, zaprášíme moukou, zamícháme a za stálého míchání pomalu přilijeme vývar. Přidáme rajčatový protlak, dobře prošleháme metličkou, vsypeme rajčata, česnek, pepř, sůl a cukr. Zamícháme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu, poté zmírníme oheň a vaříme asi 1,5 hodiny.
- 4Poté odstavíme, přidáme 150 ml smetany a polévku nalijeme do mixéru a umixujeme dohladka. Zbylou smetanu ušleháme.
- 5Polévku nalijeme do talířů, každou porci ozdobíme kopečkem šlehačky a podáváme s opečenými kostičkami housky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.