Krémová tykvová polévka s krevetami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTykev
- 2lžíceOlej rostlinný
- 700mililitrůVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusFeferony
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Tykvovou dužinu nakrájíme nahrubo, oloupanou cibuli nasekáme. Obojí osmahneme na lžíci oleje, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka.
- 2Polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme.
- 3Očištěné krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, rozdělíme do 4 talířů a zalijeme krémovou polévkou a ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.