Krémová tykvová polévka s krevetami

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykvovou dužinu nakrájíme nahrubo, oloupanou cibuli nasekáme. Obojí osmahneme na lžíci oleje, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka.
  • 2
    Polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme.
  • 3
    Očištěné krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, rozdělíme do 4 talířů a zalijeme krémovou polévkou a ozdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.