Křenová omáčka se ztracenými vejci
14 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 80gramůKřen
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMajonéza
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření vajec
- 1,2litryVoda pitná
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.
- 2Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř.
- 3Vejce podáváme přelitá omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.