Křenová polévka z hovězím masem
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyZelí bílé - sterilizované
- 1litrVoda pitná
- 300gramůHovězí maso přední
- 3gramyBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 6lžicSmetana
- 8lžičekKřen
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
13 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme litr nálevu z kysaného zelí, přilijeme vodu (zelí na polévku nepoužijeme). Vložíme do něj omyté maso, bobkový list, česnek, nastrouhanou mrkev a povaříme do měkka. Měkké maso vybereme z vývaru, rozkrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru.
- 2V pánvi rozpálíme sádlo, osmahneme na něm drobně pokrájenou cibuli do zlatova. Zasypeme moukou, mletou paprikou, dobře osmažíme a připravíme jíšku, kterou poté zahustíme polévku. Ochutíme ji solí, pepřem, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.
- 3Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Těsně před servírováním do každé porce vmícháme lžicí smetany a lžičku jemně nastrouhaného křenu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.