Křenové bramboráčky
26 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 150gramůKřen
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Křen očistíme, nastrouháme nahrubo, vsypeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme chvíli uležet.
- 2Mezitím očistíme brambory, nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme ke křenu, ze kterého jsme vymačkali mléko. Promícháme, přidáme vejce, trochu mouky, osolíme, opepříme a vymícháme těsto.
- 3V pánvi rozehřejeme tuk, z těsta menší naběračkou tvoříme malé bramboráčky, které smažíme po obou stranách dozlatova.
- 4Okapané bramboráčky upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.