Křenové čatní
60 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 200gramůRajčata
- 4kusyFeferony
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžičkyHřebíček mletý
- 1šálekOcet kvasný lihový
- 2lžičkySůl
- 400gramůCukr moučkový
- 400gramůKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
6 g
Cukr
104 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme omytá rajčata, oloupanou cibuli a feferonky. Osolíme a necháme v míse do druhého dne.
- 2Potom přidáme všechny ostatní přísady (cukr, hřebíček, křen, ocet, skořice) a v kastrolu pod pokličkou dusíme na mírném ohni, až je přebytečná voda vyvařená. Necháme vychladnout.
- 3Čatní naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme asi na 3 měsíce.
- 4Podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.