Křenové hovězí maso
70 min.
Ingredience
- 120gramůCeler bulvový
- 200gramůPórek
- 4kusyHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 750mililitrůVývar z hovězích kostí
- 250mililitrůVíno bílé
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaKřen
- 50gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer a mrkev nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
- 2Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu, hřebíček, bobkový list a přilijeme víno. Nakonec vložíme omyté hovězí maso a zvolna vaříme asi 40 minut.
- 3Maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme a zachytíme. Zeleninu i maso udržujeme teplé. Oloupané, na kostky nakrájené jablko podusíme ve vývaru. Vmícháme cukr, nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
- 4Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou. Vhodnou přílohou jsou halušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.