Křenové karbanátky v paprikové omáčce

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
47 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso smícháme v míse s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, vejce a dobře promícháme.
  • 2
    Na křenovou náplň smícháme v misce nastrouhaný křen, smetanu, papriku a vzniklou směsí plníme karbanátky, které tvarujeme navlhčenými dlaněmi z masové hmoty. Hotové karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. V kastrolu osmahneme nasucho mouku, přidáme papriku, bobkový list a zalijeme smetanou, necháme povařit do zhoustnutí. Osolíme, podle potřeby zředíme vodou a krátce povaříme. Do omáčky rozložíme karbanátky a můžeme podávat s vhodnou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.