Křenové karbanátky v paprikové omáčce
45 min.
Ingredience
- 600gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyRohlíky bílé
- 60mililitrůMléko polotučné
- 7gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2decilitryOlej rostlinný
- 150gramůStrouhanka
- Na nápň
- 100gramůKřen
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4gramyPaprika mletá sladká
- Na omáčku
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 4gramyPaprika mletá sladká
- 7gramůSůl
- 2kusyBobkový list
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
47 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme v míse s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, vejce a dobře promícháme.
- 2Na křenovou náplň smícháme v misce nastrouhaný křen, smetanu, papriku a vzniklou směsí plníme karbanátky, které tvarujeme navlhčenými dlaněmi z masové hmoty. Hotové karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. V kastrolu osmahneme nasucho mouku, přidáme papriku, bobkový list a zalijeme smetanou, necháme povařit do zhoustnutí. Osolíme, podle potřeby zředíme vodou a krátce povaříme. Do omáčky rozložíme karbanátky a můžeme podávat s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.