Křenový salát z červeného zelí
30 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusJablka
- 1kusOkurky nakládané
- 2lžíceKřen
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicOcet kvasný lihový
- 6lžicCukr krupice
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme cukr, olej a ocet. Vše dobře promícháme a dáme odpočinout do chladu.
- 2Nastrouháme najemno jablko, celer, křen a nakrájíme okurku. Vše přimícháme do odleželého zelí.
- 3Salát ponecháme dalších 30 minut odležet v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.