Kreolská karbonáda
90 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 150gramůPórek
- 200gramůRajčata
- 160gramůPaprika červená
- 120gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej stolní
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůKompot ananasový
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůMajoránka
- 2kusyBobkový list
- 1000gramůTykev
- 60gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMrkev kořen
- 120gramůJablka
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
32 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na drobné kousky.
- 3Olej s máslem necháme rozehřát, osmažíme na něm maso. Přidáme cibuli a česnek a necháme zezlátnout, poté přimícháme zeleninu.
- 4Podlijeme ananasovou šťávou a vínem. Přilijeme vodu tak, aby směs byla zcela ponořená.
- 5Osolíme, opepříme a přidáme koření.
- 6Přiklopené necháme péct při 200 °C.
- 7Tykev na vršku odkrojíme, vyjmeme semínka a vlákna, dužinu vydlabeme, pokrájíme na kostičky a po 45 minutách pečení přidáme k masu.
- 8Pečeme dalších 15 minut, poté přimícháme pokrájená jablka, ananas a kukuřici.
- 9Vše osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželí a přendáme do vydlabané tykve.
- 10Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.