Kreolská karbonáda

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
32 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Oloupeme česnek a cibuli a pokrájíme na drobné kousky.
  • 3
    Olej s máslem necháme rozehřát, osmažíme na něm maso. Přidáme cibuli a česnek a necháme zezlátnout, poté přimícháme zeleninu.
  • 4
    Podlijeme ananasovou šťávou a vínem. Přilijeme vodu tak, aby směs byla zcela ponořená.
  • 5
    Osolíme, opepříme a přidáme koření.
  • 6
    Přiklopené necháme péct při 200 °C.
  • 7
    Tykev na vršku odkrojíme, vyjmeme semínka a vlákna, dužinu vydlabeme, pokrájíme na kostičky a po 45 minutách pečení přidáme k masu.
  • 8
    Pečeme dalších 15 minut, poté přimícháme pokrájená jablka, ananas a kukuřici.
  • 9
    Vše osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželí a přendáme do vydlabané tykve.
  • 10
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.