Kreolský koláč
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěsto na pizzu
- 600gramůPórek
- 50gramůŠunka od kosti
- 250gramůSmetana zakysaná 15%
- 3kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 15gramůMouka polohrubá
- 60gramůSýr Gruyére
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pórek kuchyňsky upravíme. Stonky opláchneme a vcelku uvaříme
- 2v osolené vodě, přibližně 10 minut, nerozvaříme.
- 3Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakrájíme šunku na malé kostičky. Smetanu s vejci rozkvedláme, všechno vydatně ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
- 4Na troše mouky vyválíme těsto na kulatou placku o průměru zhruba 32 cm. Pak těsto vložíme do kulaté formy (o průměru zhruba 26 cm) a dno propícháme vidličkou.
- 5Pórek nakrájíme na přibližně 2 cm široká kolečka. Nesmí se přitom rozpadnout na jednotlivé kroužky.
- 6Kolečka pórku rozdělíme na těsto, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou. Mezi pórek naskládáme kostičky šunky.
- 7Na povrch rovnoměrně nalijeme směs smetany a vajec. Koláč zasuneme na prostřední rošt trouby a pečeme přibližně 20 minut.
- 8Asi 5 minut před dopečením povrch koláče posypeme pažitkou a strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.