Kreolský koláč

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek kuchyňsky upravíme. Stonky opláchneme a vcelku uvaříme
  • 2
    v osolené vodě, přibližně 10 minut, nerozvaříme.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakrájíme šunku na malé kostičky. Smetanu s vejci rozkvedláme, všechno vydatně ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
  • 4
    Na troše mouky vyválíme těsto na kulatou placku o průměru zhruba 32 cm. Pak těsto vložíme do kulaté formy (o průměru zhruba 26 cm) a dno propícháme vidličkou.
  • 5
    Pórek nakrájíme na přibližně 2 cm široká kolečka. Nesmí se přitom rozpadnout na jednotlivé kroužky.
  • 6
    Kolečka pórku rozdělíme na těsto, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou. Mezi pórek naskládáme kostičky šunky.
  • 7
    Na povrch rovnoměrně nalijeme směs smetany a vajec. Koláč zasuneme na prostřední rošt trouby a pečeme přibližně 20 minut.
  • 8
    Asi 5 minut před dopečením povrch koláče posypeme pažitkou a strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.