Křepelčí koláč
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůVejce slepičí
- 170mililitrůVoda pitná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaKurkuma
- 1kusSkořice celá
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyKřepelka
- 1šálekMandle
- 1špetkaZázvor mletý
- 16plátkůListové těsto
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Křepelky omyjeme a spolu s máslem, nasekanou cibulí, kouskem skořice, zázvorem, koriandrem, petrželkou, kurkumou, solí a pepřem vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, aby všechno zakryla, hodinu směs povaříme. Vývar dáme stranou.
- 2Křepelky vykostíme, maso nakrájíme na kousky. Smícháme cukr, skořici a nasekané mandle. Rozmícháme 170 ml vody s vejci, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Těsto dáme do vymazané kulaté formy, pomažeme máslem, vložíme dalších pět vrstev, posypeme mandlovou směsí, polovinou vaječné směsi a pokapeme vývarem. Vložíme další čtyři vrstvy těsta, pomažeme je máslem, přikryjeme masem, zalijeme zbytkem vaječné směsi a vývarem. Směs přikryjeme zbývajícím těstem, potřeme máslem a zamačkáme dovnitř.
- 3Koláč potřeme žloutkem a pečeme ho čtyřicet minut, pak patnáct minut při vyšší teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.