Křepelka na medu marinovaná v pěti druzích koření
530 min.
Ingredience
- 4kusyKřepelka
- 2kusyBadyán
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžičkyFenykl obecný
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceMed včelí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Po obou stranách rozkrojte kuchyňskými nůžkami každou křepelku tak, abyste mohli lépe vytáhnout páteř.
- 2K pracovní ploše si přimáčkněte každou křepelku a přichyťte dvěma bambusovými grilovacími jehlami.
- 3Rozdrťte v hmoždíři badyán se skořicí, fenyklovými semínky, hřebíčkem a pepřem. Přidejte česnek, med, cibuli a sójovou omáčku. Vše promíchejte.
- 4Na tác dejte křepelky, zalijte marinádou a osm hodin nechte marinovat.
- 5Na rozpálený rošt vložte marinované křepelky a 8 minut grilujte z každé strany. Maso potírejte během pečení zbylou marinádou.
- 6Hotové křepelky položte na lůžka z banánových listů a ozdobte jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.