Křepelka na medu marinovaná v pěti druzích koření

530 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Po obou stranách rozkrojte kuchyňskými nůžkami každou křepelku tak, abyste mohli lépe vytáhnout páteř.
  • 2
    K pracovní ploše si přimáčkněte každou křepelku a přichyťte dvěma bambusovými grilovacími jehlami.
  • 3
    Rozdrťte v hmoždíři badyán se skořicí, fenyklovými semínky, hřebíčkem a pepřem. Přidejte česnek, med, cibuli a sójovou omáčku. Vše promíchejte.
  • 4
    Na tác dejte křepelky, zalijte marinádou a osm hodin nechte marinovat.
  • 5
    Na rozpálený rošt vložte marinované křepelky a 8 minut grilujte z každé strany. Maso potírejte během pečení zbylou marinádou.
  • 6
    Hotové křepelky položte na lůžka z banánových listů a ozdobte jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.