Křepelka pečená
45 min.
Ingredience
- 2kusyKřepelka
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2plátkyVeka
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2plátkyŠunka dušená
- 1kusVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCalvados
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůListové těsto
- 200gramůJátra drůbeží
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Křepelky opláchneme, osolíme, opepříme uvnitř i zvenčí.
- 2Namočíme do mléka veku bez kůrky, necháme nasáknout, poté ji vyjmeme a vymačkáme. Rozpustíme ve woku máslo, orestujeme pokrájené šalotky. Přidáme kuřecí játra, osmahneme je, vyndáme a nakrájíme na kostky. Šalotku, veku i játra rozmělníme, promícháme. Nakrájíme šunku, přidáme ji s petrželí a vejcem k nádivkové směsi, vše promícháme. Osolíme, opepříme, připravenou nádivkou naplníme křepelky a sepneme je párátky.
- 3Osmahneme na oleji, poté vyndáme a necháme zchladnout.
- 4Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a calvadosem, přikryjeme druhou půlkou.
- 5Listové těsto rozválíme do dvou čtverců, na každý položíme křepelku mezi půlky jablek, ovineme těstem. Rozšleháme žloutek s mlékem a potřeme povrch kapsy z listového těsta.
- 6Do pekáče vložíme připravené uzlíčky, v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
- 7Výpek z pánve povaříme s vývarem a přidáme calvados. Necháme trochu vyvařit, osolíme, opepříme a podáváme s křepelkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.