Křepelka pečená

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky opláchneme, osolíme, opepříme uvnitř i zvenčí.
  • 2
    Namočíme do mléka veku bez kůrky, necháme nasáknout, poté ji vyjmeme a vymačkáme. Rozpustíme ve woku máslo, orestujeme pokrájené šalotky. Přidáme kuřecí játra, osmahneme je, vyndáme a nakrájíme na kostky. Šalotku, veku i játra rozmělníme, promícháme. Nakrájíme šunku, přidáme ji s petrželí a vejcem k nádivkové směsi, vše promícháme. Osolíme, opepříme, připravenou nádivkou naplníme křepelky a sepneme je párátky.
  • 3
    Osmahneme na oleji, poté vyndáme a necháme zchladnout.
  • 4
    Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a calvadosem, přikryjeme druhou půlkou.
  • 5
    Listové těsto rozválíme do dvou čtverců, na každý položíme křepelku mezi půlky jablek, ovineme těstem. Rozšleháme žloutek s mlékem a potřeme povrch kapsy z listového těsta.
  • 6
    Do pekáče vložíme připravené uzlíčky, v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
  • 7
    Výpek z pánve povaříme s vývarem a přidáme calvados. Necháme trochu vyvařit, osolíme, opepříme a podáváme s křepelkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.