Křepelky na jablkách
65 min.
Ingredience
- 600gramůKřepelka
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 5gramůPetržel - nať
- 3gramyTymián čerstvý
- 3gramyEstragon
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůJíška instantní
- 400gramůBrambory pečené
- 200gramůJablka
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme, jablíčka rozkrojíme, vydlabeme jádřince a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky jablek a osmahneme. Jablka vyndáme a dáme zatím stranou.
- 2Do pánve nasypeme cibuli, bylinky, orestujeme a nalijeme do pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Do pekáčku vyskládáme křepelky, pokapeme máslem, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 1/2 hodiny, křepelky občas podle potřeby podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení vrátíme do pekáčku plátky jablek, přisypeme trochu jíšky a dopečeme.
- 3Podáváme s opečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.