Křepelky na jablkách

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme, jablíčka rozkrojíme, vydlabeme jádřince a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky jablek a osmahneme. Jablka vyndáme a dáme zatím stranou.
  • 2
    Do pánve nasypeme cibuli, bylinky, orestujeme a nalijeme do pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Do pekáčku vyskládáme křepelky, pokapeme máslem, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 1/2 hodiny, křepelky občas podle potřeby podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení vrátíme do pekáčku plátky jablek, přisypeme trochu jíšky a dopečeme.
  • 3
    Podáváme s opečeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.