Křepelky na portugalský způsob

30 min.
Portugalsko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme křepelky, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme.
  • 2
    Ovážeme provázkem, dáme do hrnce s máslem a vínem a dusíme 20 minut pod pokličkou v předehřáté troubě na 240 stupňů.
  • 3
    Nakrájenou cibuli osmahneme na půlce másla dozlatova. Přidáme propláchnutou rýži a promícháme s máslem. Zalijeme vývarem, snížíme teplotu a 18 minut vaříme.
  • 4
    Do hotové rýže přidáme zbytek másla.
  • 5
    Přesypeme rýži do servírovací mísy, křepelky zbavíme provázku a položíme na rýži.
  • 6
    Masovou šťávu z hrnce promícháme a nalijeme na rýži s křepelkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.