Křepelky na portugalský způsob
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno bílé
- 2hrnkyRýže loupaná
- 2kusyRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusPomeranče
- 600gramůKřepelka
- 1lžičkaSůl
- 3hrnkyVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme křepelky, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme.
- 2Ovážeme provázkem, dáme do hrnce s máslem a vínem a dusíme 20 minut pod pokličkou v předehřáté troubě na 240 stupňů.
- 3Nakrájenou cibuli osmahneme na půlce másla dozlatova. Přidáme propláchnutou rýži a promícháme s máslem. Zalijeme vývarem, snížíme teplotu a 18 minut vaříme.
- 4Do hotové rýže přidáme zbytek másla.
- 5Přesypeme rýži do servírovací mísy, křepelky zbavíme provázku a položíme na rýži.
- 6Masovou šťávu z hrnce promícháme a nalijeme na rýži s křepelkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.