Křepelky na rajčatech
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3decilitryVíno bílé
- 250gramůRýže loupaná
- 4kusyRajčata
- 1kilogramKřepelka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme máslo a na něm zprudka orestujeme křepelky ze všech stran. Přidáme cibuli, rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme, dokud maso není měkké.
- 2Křepelky vyjmeme a uchováme v teple. Do zbylé šťávy v hrnci přilijeme vodu, vhodíme rýži a vaříme na mírném ohni 15-20 minut, až je rýže měkká.
- 3Porce rýže tvarujeme naběračkou, servírujeme s křepelkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.