Křepelky na žampionech
60 min.
Ingredience
- 600gramůKřepelka
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 40gramůCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 400gramůBrambory vařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůKoňak Armaňak
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
- 2Pekáček vymažeme máslem, přisypeme cibuli, plátky žampionů, česnek, přiložíme křepelky a dáme péct. Po 10 minutách, kdy se cibule a žampiony orestují, podlijeme vínem, přilijeme armaňak, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, kdy se víno s koňakem téměř odpaří. Podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.