Křepelky na žampionech

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, přisypeme cibuli, plátky žampionů, česnek, přiložíme křepelky a dáme péct. Po 10 minutách, kdy se cibule a žampiony orestují, podlijeme vínem, přilijeme armaňak, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, kdy se víno s koňakem téměř odpaří. Podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
  • 3
    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.