Křepelky nadívané
70 min.
Ingredience
- 600gramůKřepelka
- 100gramůKuřecí prsa
- 30gramůSlanina vepřová
- 40gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCibule
- 70gramůAnglická slanina
- 400gramůBramborová kaše
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křepelky rozřízneme napůl, částečně je vykostíme, necháme jen konce nohou. Kuřecí maso umeleme na strojku spolu se slaninou, přimícháme strouhanku, vejce, promícháme a tuto směs rozprostřeme na křepelčí maso, zavineme do rolády, ovážeme nití, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na slabé plátky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přiložíme křepelčí rolády, obložíme plátky slaniny, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso během pečení potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
- 3Upečené rolády naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.