Křepelky s citronovou šťávou na šalvějí
65 min.
Ingredience
- 4kusyKřepelka
- 1stroužekČesnek
- 50gramůŠalvěj čerstvá
- 5lžicOlej olivový
- 5lžičekCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicVývar drůbeží
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
332 mg
Postup přípravy
- 1Křepelky vykostíme (zbavíme páteře a žeber), stroužek česneku oloupeme, utřeme se solí, posekáme část šalvějových lístků (na 1 lžíci) a nastrouháme citrónovou kůru.
- 2V misce promícháme 1/3 olivového oleje s citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a česnekovou pastou, vmícháme sůl, pepř a odložíme.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme druhou třetinu oleje, vložíme křepelky, přidáme sekanou šalvěj a prudce opečeme do hněda. Maso pak přemístíme do pekáče.
- 4Na pánev nalijeme zbylou část oleje, přidáme citrónovou směs, přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vaříme za stálého míchání přibližně 1 minutu.
- 5Obsahem pánve přelijeme křepelky na pekáči a dámje péct do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 20 - 25 minut, nakonec k vypečené šťávě přidáme lžíci panenského olivového oleje.
- 6Porce servírujeme ozdobené šalvějovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.