Křepelky s citronovou šťávou na šalvějí

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
332 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky vykostíme (zbavíme páteře a žeber), stroužek česneku oloupeme, utřeme se solí, posekáme část šalvějových lístků (na 1 lžíci) a nastrouháme citrónovou kůru.
  • 2
    V misce promícháme 1/3 olivového oleje s citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a česnekovou pastou, vmícháme sůl, pepř a odložíme.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme druhou třetinu oleje, vložíme křepelky, přidáme sekanou šalvěj a prudce opečeme do hněda. Maso pak přemístíme do pekáče.
  • 4
    Na pánev nalijeme zbylou část oleje, přidáme citrónovou směs, přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vaříme za stálého míchání přibližně 1 minutu.
  • 5
    Obsahem pánve přelijeme křepelky na pekáči a dámje péct do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 20 - 25 minut, nakonec k vypečené šťávě přidáme lžíci panenského olivového oleje.
  • 6
    Porce servírujeme ozdobené šalvějovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.