Křepelky s rizotem
55 min.
Ingredience
- 800gramůKřepelka
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVývar slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 60gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 80gramůŠunka dušená
- 50gramůArtyčoky sterilované
- 80gramůHrášek
- 80gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
28 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané křepelky osolíme, opepříme, osmažíme ze všech stran na polovině másla, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčatový protlak, šunku, osmahneme, přimícháme rýži, lehce orestujeme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi čtvrt hodiny. Přidáme artyčoky, hrášek a podusíme do měkka. Tekutina by se měla zcela vstřebat.
- 2Na talíře upravíme kopečky rizota, doplníme křepelkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.