Křepelky s rizotem

55 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
28 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané křepelky osolíme, opepříme, osmažíme ze všech stran na polovině másla, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčatový protlak, šunku, osmahneme, přimícháme rýži, lehce orestujeme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi čtvrt hodiny. Přidáme artyčoky, hrášek a podusíme do měkka. Tekutina by se měla zcela vstřebat.
  • 2
    Na talíře upravíme kopečky rizota, doplníme křepelkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.