Křepelky ve špekovém kabátku
40 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 40gramůSlanina vepřová
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 2lžíceMargarín
- 100mililitrůVývar slepičí
- 1,2kilogramyKřepelka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
23 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
504 mg
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C. Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř lehce osolíme. Každou křepelku obalíme plátkem slaniny a upevníme ho kuchyňskou nití. Do břišní dutiny křepelek vložíme lístek šalvěje.
- 2Margarín rozehřejeme v pekáči, vložíme křepelky a v troubě pečeme 10-20 minut. Křepelky vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu provaříme s vývarem a podáváme ke křepelkám. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.