Kreplechy plněné játry
50 min.
Ingredience
- 6litrůVoda pitná
- 500gramůJátra drůbeží
- 3kusyCibule červená
- 1kusČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryOlej olivový
- 100gramůHusí sádlo
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
994 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
85 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
383 mg
Postup přípravy
- 1Náplň: Do kastrůlku nalijeme vodu, přiklopíme a přivedeme k varu. Zmenšíme plamínek, do hrnce pomoci lžíce poklademe vejce, které uvaříme natvrdo, asi 10 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a zatím necháme stranou.
- 2Játra odblaníme, dobře umyjeme, v pánvi na rozpáleném sádle spolu s nakrájenou cibuli za občasného míchání opečeme a necháme vychladnout. Vychladlá játra a cibuli pomeleme do misky, přidáme připravená vejce, nastrouhaný česnek, jemně nastrouhaný muškátový oříšek, podle chuti osolíme, opepříme a všechny suroviny dobře promícháme.
- 3Těsto: Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme celé vejce, posypeme solí, pomalým přiléváním vody rukou vypracujeme tuhé těsto, které na vále pomoci válečku rozválíme na velký plát. Z rozváleného těsta nožem nakrájíme čtverce o velikostí asi čtyři cm. Do každého čtverce lžící položíme připravenou náplň, konce přeložíme a silně stlačíme, aby se slepily.
- 4Kreplechy uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou přibližně 7 minut. Hotové scedíme přes síto, opláchneme studenou vodou, necháme dobře okapat a nakonec je po všech stranách opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.